Onlar için kapsül medium‘lar deniyor, doğru da. Peki gelecekten bildiren Podcast‘ler hangi moda markalarının radarında? Modaevlerinden influencer‘lara, tasarımcılardan moda editörlerine kadar herkesin koşa koşa son anda yetiştiği “Podcast treni” kalkıyor, bizimle gelen var mı?

chanel

Chanel – Métier Class 3.55

2017 yılında Podcast dünyasına kapılarını açan Chanel’in konuk listesinde Marion Cotillard, Pharell Williams, Keira Knightley hatta ve hatta Karl Lagerfeld gibi isimler yer alıyor. A’dan Z’ye güncel bir moda ve sanat arşivi arayanlar, Chanel’in sanal kütüphanesine mutlaka kulak kabartsın. Zira, burada konuşulanların ansiklopedik değeri var. Fransız modaevinin Grand Palais’yi mesken tutan o anıtsal defilelerinden Mademoiselle Privé sergisine kadar 100 yılı aşkın haute couture sanatının bilinmezleriyle yüzleşmek isteyenlerin adresi belli: Métier Class 3.55!

Buradan dinleyebilirsiniz.

gucci

Gucci – Gucci Podcast

Gucci’nin mistik dünyasının en güncel mimarı Alessandro Michele ile iş birliği yapmış herkesi Gucci’nin Podcast’inde bulmanız olasılıklar dahilinde. Son şiir kitabından uzun uzadıya bahseden müzik dahisi Florence Welch, büyürken yaşadığı zorlukları anlatan Gucci Bloom kampanyasının yüzü Hari Nef, kreatif ruh ikizleri olduklarına inanan ikili Elton John ve Alessandro Michele… Kısacası, Gucci’nin eklektik dünyasıyla yolları kesişmiş herkesi burada bulabilirsiniz.

Buradan dinleyebilirsiniz.

the-memory-of-with-john-galliano

Maison Margiela – The Memory of… With John Galliano

Maison Margiela‘nın kreatif direktörü John Galliano‘nun ev sahipliğini yaptığı The Memory of… With John Galliano, eleştirel beğeni toplayan modaevi hakkında dinleyicisine içeriden bilgi sunuyor. Modaevinin selektif filtresinden geçenlerle 12 dakikalık küçük konuşmalar gerçekleştiren John Galliano’nun podcast gündemi modanın artizan yönüne kulak kabartıyor.

Buradan dinleyebilirsiniz.

dream-it-real

Coach – Dream It Real

Podcast dünyasına sonradan dahil olan moda markalarından Coach, yazar ve editör Heben Nigatu ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Coach markasını daha yakından tanımak isteyenlere kapılarını sonuna kadar aralayan Dream It Real, adından da anlaşılacağı üzere, gelecek nesillere kendi hayallerini gerçekleştirmeleri için maksimum seviyede ilham aşılıyor. Coach’un uzun dönem marka yüzü Selena Gomez’den, Michael B. Jordan‘a ve Game of Thrones yıldızı Maisie Williams‘a kadar yeni nesil rolmodellerini ağırlayan Dream It Real, günlük ilham kotasını doldurmak isteyenlere gelsin.

Buradan dinleyebilirsiniz.

the_bof_podcast

The Business of Fashion – The Business of Fashion Podcast

Moda endüstrisinin İncil’i The Business of Fashion, Podcast’ini daha ağırdan almak isteyenler için birebir. Podcast tarzı biraz daha ticari tarafa yatkın dinleyicilerin imdadına yetişen BOF, moda konusunu panoramik bir perspektiften ele alıyor. Ünlü moda eleştirmeni Tim Blanks’ten Maria Grazia Chiuri‘ye ve Kim Kardashian’a kadar moda dünyasının ağır topları BOF’un realistik tarafıyla tanışıyor.

Buradan dinleyebilirsiniz.

oh-boy-by-man-repeller

Man Repeller – Oh Boy

Sürekli iz peşinde gördüğümüz ve moda iştahı hep kabarık Leandra Medine Cohen‘in Podcast dünyasında görmek pek de sürpriz sayılmaz. Man Repeller‘ın ardındaki yaratıcı beyin Leandra Medine’nin Podcast hattı “Oh Boy”, moda sektöründeki oyun değiştiricileri Jay Buim karşısında konuk koltuğuna oturtuyor. Yazar ve illüstratör Garance Doré’den stil ikonu Alexa Chung’a kadar moda dünyasının asları sahildeki uzun yürüyüşlerinize ortak olmayı bekliyor.

Buradan dinleyebilirsiniz.

Yorum bırakın